Akinek a tudás megszerzése drága, vajon számol-e a tudatlanság költségeivel?

Tonk Emil

Referenciák

 

Megtisztelő és örömteli vélemények
Tonk Emil előadásairól, személyes konzultációkról:

 

Emil többet jelent számomra, mint egy személyes mentor és tréner. A legnagyobb hálával tudok rá gondolni, megfizethetetlen tanácsaira, ötleteire és minden egyébre. Mindezek nagyban hozzájárultak sikereimhez és ahhoz, hogy a keményebb időkben megélt dolgokat jól kamatoztassam. Képzéseivel, az azon oktatott gondolkodásmóddal, kommunikációs technikákkal nagy támogatást ad munkatársaim teljesítményéhez, melyet tudom, hogy nem csak a munkában, hanem az élet bármely területen tudnak kamatoztatni.

Nélküle nem tarthatnánk itt.
Köszönöm.

Kuti Attila
Ügyvezető igazgató, tulajdonos
Aeden hungary / UK

 

***

A munkatársakkal és üzleti partnereinkkel való kapcsolatépítésben nagyon sokat segítettek a tanácsai. Más szemszögből világított rá a problémák megoldásaira, amik már nem is tűntek 

problémának, csak egy kis apróságnak. Nagyon sok gyakorlati útmutatást adott, amiket azonnal be tudtunk építeni mindennapi működésünkbe és a fejlődésünk gyorsabbá vált.

Hálásan köszönöm, hogy őszintén adta át a tapasztalatait és tudását, ami egy nagyon nagy kincs.

 Wéber Viktória
Ügyvezető igazgató
REHAB-Hungária Kft. 

***

Köszönöm, hogy köszönhetem Tonk Emilnek, a hasznos tanácsait.

Miután rájöttem, hogy igazából tanulni csak a legjobbaktól lehet, ezért körülnéztem a tanácsadói lehetőségeknél. Van olyan, szintén szerény tanácsadó, aki egy-egy szakterületen nagyon jó. Azonban átfogó üzleti ismeretek és gyakorlati praktikus tanácsok tekintetében, a valóban megbízható szinten, csak Tonk Emilt találtam.

Emil személyében olyan tanácsadóra leltem, aki át tudja adni a szemléletét és a gondolkodásmódját is. Egy személyes konzultáció során valamikor hetek, hónapok munkáját is le tudom rövidíteni. A személyes konzultációink során megkapom Emiltől azokat az inspirációkat, melyeket be tudok építeni a munkamódszereimbe és az üzleti kommunikációmba is. Az egyszerű szóhasználata könnyen érthető, a visszakérdezéseket, akár más szakterületi ellenvetéseket is rendkívül higgadtan kezeli.

Sok évtizedes gyakorlati üzleti tapasztalata kincset jelent számomra. Rájöttem, hogy amikor egy nehezebb helyzetben Tonk Emil szemléletével keresem a megoldást, akkor jobban haladok.

Gál József
ügyvezető, tulajdonos
IpariCégek.hu Tanácsadó Kft.

 

 ***

 

Megtiszteltetés számunkra, hogy a BÁCSVÍZ Zrt. részére előadást tartottak, amely mind a kollégák visszajelzései, mind a személyes tapasztalatom alapján valóban kiemelkedő színvonalat képviselt.

Öröm volt megélni, hogy a résztvevők szinte 100%-ban teljes koncentrációval figyeltek és jegyzeteltek egészen a kezdetektől a végéig.

Biztos vagyok abban, hogy mind szakmai, mind a BÁCSVÍZ-en kívüli pályafutásuk kapcsán olyan értékkel gazdagodtak, amelyet megfelelően használva és kamatoztatva siker és hatékonyság kíséri munkájukat, tevékenységeiket.

Bízom benne, hogy lesz még alkalmunk Önöket előadóként üdvözölni a jövőben, itt a BÁCSVÍZ-nél! 

 

Aczél Péter
Gazdasági igazgató
BÁCSVÍZ Zrt.

 

***

Talán 15 éve hallottam először a Tonk Emil nevet egy baráti társaságban.
Volt 12 kollégám, az áruházunknak több száz szerződött partnere, több ezer visszatérő fogyasztója, volt kiváló forgalmunk de ez az egész a vele járó rengeteg gondjával-bajával kezdett agyonnyomni...
Eltelt néhány hónap, megcsörrent a telefonom, a kereskedelmi igazgatónk hívott fel. Elmondta, hogy a cégvezetés és az üzletvezetők számára strandbelépőt váltott a soron következő Tonk Üzleti Akadémiára!
Hogy-hogy strandbelépőt? - kérdeztem.
Hát úgy értem - kezdett bele az okfejtésbe a főnököm - az ott hallottak után, ha azokat alkalmazni kezditek, lubickolni fogtok a sikerekben...
Hallgattam a gondolatait... Hol leesett az állam, hol nevettem a viccein.
Emil gondolatai nálam paradigmaváltást eredményeztek: az üzleti életről, a szavahihetőség fontosságáról, a partnerekhez való viszonyról, a reklamációkezelésről alkotott addigi gondolataim átalakultak!
Elkezdtem tisztábban, egyszerűbben látni a dolgokat, de talán ami a legfontosabb: a vevő szemével kezdtem el vizsgálni magunkat.
Tavaly is felkértük, tegyen újra rendet a fejünkben, mert mindennél nagyobb szükségünk van most erre!

Emil előadásai óta, sokkal tudatosabban tesszük a mindennapi dolgunkat! 

Emil segített nekünk a vállalati kultúránk kialakításában és ezért nem tudok elég hálás lenni! 

Jancsó Gyula
Kiskereskedelmi üzletágvezető
SZATMÁRI Épületgépészeti és Fürdőszoba Szakáruházak

***

A DataExpert dinamikusan növekvő munkaszervezet, ahol létfontosságú a többségében fiatal munkatársak gondolkodásának formálása.

Tonk Emil tanításainak része volt abban, hogy a DataExpert az elmúlt években munkatársainak létszámát és árbevételét is sokszorosára növelte. A tőle kapott gondolkodásmód, lendület és tudás jelentősen segített abban, hogy valódi növekedési környezetet teremtsünk munkatársaink részére.

Még évekkel az Emillel való megismerkedés után is öröm látni, hogy a DataExpertes munkatársak hogyan változnak, nyílnak ki egy-egy előadása után.

A jövőben is számítunk tanácsaira, valamint minden cégvezetőnek azt javasoljuk, minél hamarabb keresse az Emillel való együttműködés lehetőségét. Ha a jó gondolkodásmód idejében épül be a munkaszervezetbe, akkor a hónapok, évek során a cégvezetés és a kollégák viszonya más dimenzióba kerül, ezáltal a cég irányítása is jóval hatékonyabbá, eredményesebbé válik.

Karasszon Dezső és Vasvári Zoltán
ügyvezetők
DataExpert

***

A jó előadás és tréning attól válik emlékezetessé, hogy többek között elgondolkodtat, mosolyra csábít, szokatlan megvilágításba helyez tényeket, vagy adott esetben kíméletlenül tükröt állít megkövesedett, elavult, ugyanakkor féltve dédelgetett gondolati mintáinknak. Mindenképpen változást idéz elő a hallgatóság egyes tagjaiban. Emil tréningjein és előadásain ezek a hatások megtapasztalhatók, és a résztvevő garantáltan profitálhat belőle. Kellő odafigyeléssel a tanult ismereteket szó szerint készpénzre válthatja. Aki alkalmazza, képessé válik olyan új készségek kialakítására, amelyek az üzleti és magánéletében egyaránt pozitív változásokat eredményeznek.

Angyal Mónika
HR és Oktatási vezető
UNIQA Biztosító Zrt.

***

Tisztelt Referenciaolvasó! Nagy nap ez a mai az Ön számára, hisz ha ezt olvassa, Ön már nem azon gondolkodik, tanuljon-e Magyarország egyik elismert TAPASZTALATMEGOSZTÓJÁTÓL, hanem azon, hogy MIT és MIKOR tanuljon Tőle. Én is ezt tettem, teszem, tenni fogom, sőt majdnem minden nálunk, velünk dolgozó partnerünknek szívből ajánljuk. Miért? Mert nem elméletről, hanem gyakorlatról szól. Arra a kihívásokra kap itt megoldást, amivel holnap fog szembenézni, nem amit tegnap megoldottak, elméletben. Sok sikert az úton!

Avidor András
hazai és szlovákiai vezetője
A világ és hazánk legnagyobb üzleti networking szervezetének - a BNI-nak

***

Úristen, arra ébredtem, hogy Tonk-diákból, Tonk-ügyfélként, Tonk-referencia lettem! Rendkívüli büszkeséggel tölt el, hogy a MÜTF-ös diákévek óta kitűnő személyes és szakmai kapcsolatban vagyunk. Ma pedig egy tőzsdei cég igazgatójaként referenciaként számít rám. Van összefüggés! A szerző és tanítása hitelességét összhangjuk adja: mindkettő hatékony, humoros, érthető, megbízható, következetes, kipróbált, tudatos, pozitív életszemléletű és stabilan jövedelmező. Nemcsak gyógyszer- és egészségtár (szerzői fogalom), inkább Életmód Centrum: az élet p(r)a(k)tikája, sokévnyi tapasztalat-koncentrátum egyben. Szemléletmód üzleti és privát célokra, befolyásolva az értékrendet, viselkedéskultúrát és így a sikerességet. Magánéletemben legalább annyi hasznom volt a módszerekből, mint üzletileg. Tonk úr, ezt a vetületet ne rejtegesse tovább, legyünk büszkék rá és köszönjük!

Balogh Róbert
Igazgató
Masterplast Nyrt.

***

Kedves Emil! Hihetetlennek tűnik, de igaz, hogy 20 éve dolgozunk együtt. 1993-ban Tőled hallottam először, hogy mit jelent a szponzorálás, és ezen belül is a tudatos szponzorálás, és azt is, hogy milyen fantasztikus feladat, kihívás és egyben a legnehezebb dolog a világon emberekkel dolgozni, hiszen az egyetlen nyersanyag, ami megmunkálás közben visszaszól. A közös munka minden percéért hálás vagyok. Köszönöm, hogy a Te tréningjeiden nőhettem fel, és nőhettek fel üzlettársaim százai is. Könyveid, előadásmódod közvetlen, egyértelmű, élvezetes és egyedi vonásokkal tűzdelt, azaz TONK-os. Gratulálok hozzá. Köszönöm azt is, hogy közben a barátod lehettem, bízom benne, hogy legalább 20 évig még így is marad, és közösen sikeressé tesszük az MLM üzlet új generációját is. Szeretettel:

Bodzsárné Kati
első számú hálózatépítő vezető - Gold Executive Direktor
Oriflame Magyarország

***

Mondhatnám véletlenszerűen kerültem az Emil első előadására, ami az árazásról szólt. Az első két mondata után tudtam, hogy ő az, akire szükségünk van kivitelezői hálózatunk oktatásainál. Az árképzésről és kedvezményekről tartott előadásában rávilágított a lényegre és kiragadta hallgatóságát a "de hát az olcsót keresik" megszokásból. Tette mindezt olyan megnyerő stílusban, ami nem engedte a gondolataimat egy pillanatra sem elkalandozni. Többször is felkértük már az Emilt, hogy tartson előadást a kivitelezői partnereink részére árakról, kedvezményekről, illetve partnerkapcsolatokról, ügyfélkezelésről. Előadásai nem csak partnereinknek, de kerekedő kollégáink számára is hasznosnak bizonyultak. Egyik kollégám többek közt így nyilatkozott róla: "Emil az alapvető emberi tulajdonságokról beszél, amit már gyerekkorban a szüleink is belénk neveltek, mint a tisztesség, becsület, lojalitás. Az üzleti életből ezek a dolgok kihalni látszanak, sőt mondhatnám egyre kevésbé divatosak. Ha felismerjük azt, hogy ezeket az erényeket hogyan használjuk az üzleti életben, megtanulunk kicsit jobban az ügyfél fejével is gondolkodni, sokkal inkább el tudjuk majd fogadni az ügyfél döntéseit, emellett elsősorban már nem eladni akarunk, hanem megoldást kínálunk az ügyfél problémájára, ezáltal elnyerhetjük a bizalmát, és hosszú távon biztos vagyok benne, hogy már nem az ár lesz az elsődleges döntő szempont a vásárlásnál." Hát ezt mutatja meg Emil, hogy ezt hogyan is csináljuk, és ennél még sokkal többet.

Bognár Gábor
Honeywell Szabályozástechnikai Kft.

***

Mikor ismertem meg Tonk Emilt? - Már nem is emlékszem rá. Valamikor nagyon régen részt vettem egy tréningjén, majd egyre több előadását látogattam. Kerestem a fejlődésem lehetőségét, a megoldást a mindennapi üzleti problémáimra, de a megszerzett ismeretekből "nem állt össze a kép". 2011. szeptember 9-én egy kétnapos tréning után levélben megkerestem az előadókat: "Mi a véleményük a mentori kapcsolatról?" Emil pozitívan fogadta a megkeresést, javasolta üljünk le és beszéljük meg! Az utóbbi két évben hetente legalább egyszer találkozunk. Közös munkánk eredményeként saját jól felépített, megalapozott vállalkozást indítottam, mindent aprólékosan megtervezve. Elsajátítottam tőle azokat az ismereteket, amelyek a cég sikeres működtetéséhez elengedhetetlenek. Nekifogtam az üzleti kapcsolati rendszerem kiépítésének: az új partnereimmel ajánlások útján kerülök kapcsolatba. Emil nyitottságával, tudásával, kreatív ötleteivel nagyban segíti a mindennapi munkámat. Pozitív életfelfogásával átlendít a hullámvölgyeken, hogy utána még magasabb szirteket ostromolhassak. Közös sikerünk, hogy frissen indított vállalkozásom tapasztalataiból egy marketing szakos hallgató szakdolgozatot készít.
Mindenkinek szívből ajánlom ezt a kozmetikumot: a több évtizedes tapasztalatival elmulasztja homlokodról az aggodalom ráncait.

Czakó Tibor
Ügyvezető
Zöld Kapocs Irodatechnika Kft.

***

A MAPI, mint fejlesztési tanácsadó cég számára elsődleges az ügyfélkapcsolatok minősége. Vállalkozásom megalapítása, 2003 óta arra törekszem, hogy a szakmai megbízhatóság mellett minden szinten az ügyfélközpontúság jellemezze tevékenységünket. Nem elég jót mondani, képesnek kell lenni arra, hogy figyelmet, bizalmat ébressz az ügyfélben, s ezt az - amúgy meglepően illékony - bizalmat meg kell tudni őrizni hosszú éveken át. Emillel közel 10 éve működünk együtt. Tőle tanultuk meg, hogy - a párkapcsolathoz hasonlóan - tudatos törődés hiányában, az üzletben is könnyen elhidegülnek a felek, lanyhul az érdeklődés és új szereplők léphetnek a képbe. Ő segített abban, hogy a MAPI egész csapata értse, milyen fontosak a korrekt teljesítés mellett a jól megválasztott szavak, a hatásos, pontosan időzített gesztusok is. Az Általa bemutatott, mély emberismeretről tanúskodó kapcsolatépítési technikákat naponta alkalmazzuk a gyakorlatban, hatékonyságuk nagyban hozzájárult a ma több mint 1000 partnerrel dolgozó MAPI sikeréhez."

Essősy Zsombor
Vezérigazgató
MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt.

***

Székelyföld, a magyarság legkeletibb régiója, amely tele van kiaknázatlan gazdasági lehetőségekkel. A Tonk Emil tréningek folyamatos szervezésével az a célunk, hogy segítsük a vállalkozói réteget, Székelyföld gazdasági életének fejlesztésében. Ehhez szükség volt (van) egy Tonk Emil kaliberű marketing szakemberre, aki páratlan előadói stílusával, közel 1000 ügyfelünk számára szolgáltatott számos konkrét, hasznos tanácsot, amelyek alkalmazásával kézzelfogható eredmények születtek. Továbbra is hasznosnak tartjuk az együttműködésünket, amelyet a megújuló gazdaság tesz szükségessé. Tonk Emil részéről is nemes gesztusnak tartjuk, hogy felvállalja a hosszú utazást és annak minden velejáróját.

Ferencz József
Vezérigazgató
EduTech Consulting Kft. Csíkszereda

***

Nemzetközi cégcsoportunkon belül évtizedes, határokon átnyúló tapasztalatok, ötletek, best practise-k halmozódnak, cserélődnek, így vajon mit is tanulhatnánk egy "újabb könyvből, tréningből"? Nálunk mégis kötelező olvasmány Tonk Emil, és - nagy örömünkre - rövidesen újabb tréninget fog tartani nálunk. Az Ügyfelekről való gondolkodásnak, a minőségi szolgáltatásnak (tanácsadásnak), a világhoz való helyes hozzáállásnak olyan alapigazságait adja át érthetően, kézzel foghatóan és persze humorosan, ami napról napra építi cégünket, cégcsoportunkat. Köszönjük Emil!

Horgos Lénárd
managing partner
M27 ABSOLVO Consulting

***

 

Felelős közszolgáltató vezetőjeként munkatársaimmal naponta érzékeljük a jelentőségét annak, hogy a fogyasztókkal, a vevőkkel mennyire fontos megtalálni a megfelelő hangot, magatartási formát. 2015-ben célul tűztük ki, hogy képzéseken erősítjük meg a jó gyakorlatokat, valamint együtt gondoljuk át a helyes kommunikációt. Természetesen a szükséges korrekciókat, változásokat is megfogalmazzuk, elfogadtatjuk dolgozóinkkal. E fontos munka első lépéseként nagy segítséget jelentett Tonk Emil előadása, amely  a maga utánozhatatlan, szórakoztató, de nagyon tanulságos módján mutatott helyes utat számunkra.

 

Köszönjük értékes munkáját és támogatását céljaink elérésben!

 

Tisztelettel:

Horváth Attila
Ügyvezető igazgató
KECSKEMÉTI TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft.

***

 

Emil tréningjei fantasztikusak, mindig ad valami új, hasznos tanácsot, pedig már legalább 8 éve, évi 4-5 azonos témájú tréningjét hallgattam meg! Fontosnak tarjuk a BEMER cég vezetésében, hogy minden új partnerünk részt vegyen rajta, és a menedzsmentet is képezze. A megváltozott gazdasági helyzet ellenére a cégünk folyamatosan növekszik, ebben Emil tréningjeinek is jelentős szerepe volt!

Dr. Horváth Ilona
Orvos igazgató
BEMER Medicintechnika Kft.

***

Emil előadói stílusa nagyszerűen ötvözi a könnyedséget, a példa-történeteibe jól illeszkedő rendkívül asszociatív tréfás történeteket, s emiatt mondanivalójának befogadhatósága lényegesen könnyebb, mint általában a tréningeken. Bár mindig van egy-egy vicc, anekdota, melyet már hallottam korábban Emiltől, de ez semmit sem von le mondanivalója értékéből. Szívesen hallgatom mindig praktikus és objektív véleményét egy-egy témáról. Szerintem Emil egy nagyszerű és szerethető ember, s talán ezért olyan szívesen hallgatott tréner.

Jámbor Árpád
Ügyvezető
RECORD Ajtó-automatizálási Kft.

***

Örömmel osztom meg tapasztalatom Tonk Emil képzéseivel kapcsolatban. Én Emilt már közel 7 éve ismerem, és ő azóta rendszeres előadója rendezvényeinknek. Tonk Emil roppant népszerű előadó. Sikerének titka - véleményem szerint abban van -, hogy képes érthető, egyszerű módon fogalmazni. Gondolatmenete könnyen követhető. Ajánlott módszerei gyakorlatiasak. Személyes történetei, tapasztalatai, vagy akár a viccek pedig alátámasztják, megerősítik az elméletet. Megbízóként számomra nagyon fontos, hogy a rendezvény előadója hiteles legyen. Emil 100%-osan az. Pontossága, megbízhatósága legendás. Ami szintén páratlan, hogy az előadásai alatt nincsenek "holt idők". Egy kétórás előadás valóban mind a 120 percében értékes, hasznos tudással gyarapszik a hallgatóság.

Katona József
Country Manager
LR HEALTH & BEAUTY SYSTEMS Kft.

***


Kedves Emil, Az alábbi referencia vélemény megírásával és felhasználásával szívből kívánom, hogy minél több embernek segíthess a sikereik és céljaik elérésében. " Számomra nagyon megtisztelő, hogy Tonk Emilt személyesen megismerhettem. Szerencsésnek tartom magamat, mivel hétről-hétre van lehetőségem tanulni Tőle. Emil rengeteget segít nekünk abban, hogy a pozitív változások valóban megtörténjenek, mivel minden egyes beszélgetésen, tréningen újabb és újabb ötleteket kapunk Tőle. Konkrét, a gyakorlatban könnyen átvihető tanácsainak köszönhetően, úgy gondolom sikerül kitűnnünk versenytársaink közül. Cégünk szolgáltatási tevékenységet folytat, így rövid idő alatt is mérhetővé vált ennek eredménye és egy nem könnyű időszakban, óriási piaci versenyben, jelentős növekedést sikerült elérnünk az elmúlt évben. Emil abban erősít minket, hogy a sikerhez vezető gondolkodás ösztönössé váljon.  Mit kapunk Emiltől? Segítséget a könnyebb és gyorsabb fejlődéshez, de csak akkor, ha tényleg kipróbáljuk és betartjuk tanácsait."

Kiss Nikoletta
Palmsped Cargo 2009 Kft.

***

Kedves Emil! Mindenekelőtt, gratulálni szeretnék mindkét előadásodhoz melyet cégünk értékesítési és telemarketing vezetőinek tartottál 2012 őszén! Az első alkalmat megelőzően tartottam attól, hogy nehéz lesz a "mi nyelvünkön" beszélned. Gondoltam ezt azért mivel a mi cégünknél jellemzően 5-10 vagy még annál is több éve dolgoznak a vezetők, akik már "mindent tudnak" a szakma csínjáról-bínjáról. Ráadásul a nagy értékű termékek közvetlen értékesítésében való siker elérése gyakran embert próbáló feladat. Előadásaiddal kiválóan megoldottad a meglévő, de feledésbe merült vezetői alapszabályok felfrissítését. Nagyon tetszett, hogy gyakran használtál saját tapasztalatot vagy olyan élethelyzeteket melyek egyszerűen érthetővé tették az adott témát. Már az első alkalom után felmerült az igény az elhangzottak "birtoklására". Külön öröm, hogy könyveidnek köszönhetően erre is volt módunk! Biztosíthatlak arról, hogy a Tőled hallottakat kollégáimmal egyetemben megpróbáljuk a mindennapi munkánkban is használni. Bízunk abban, hogy ez segíti cégünk további fejlődését!  Üdvözlettel,

Koós János
Ügyvezető igazgató
Lux Hungária Kereskedelmi Kft.

***

Hosszú évek óta van lehetőségem Emilt hallgatni, vele beszélgetni és az általa szervezett programokon részt venni.  Csendben figyelem Őt, és lenyűgöz az a professzionális gondolkozás és ügyfélközpontúság, amiről nemcsak beszél, hanem minden mozdulatában, tetteiben is megjelenít. Tanít viselkedésével, vicceivel, mosolyával és időnként olyan élesen látja meg egy adott helyzet gyengeségét, hogy szinte fáj diagnózisa, visszajelzése. Sokunk példaképe, értékrendje stabil, és folyamatosan tanít Bennünket, leginkább az életre, hogy érdemes élni, a világ előtt megjelenni, nyomot hagyva és értéket teremtve. Színes, izgalmas, elegáns úr az üzleti élet színpadán, aki látszólag minden nehéz témát könnyeden fogalmaz meg, s úgy válhatunk tudatos szakemberré Őt hallgatva, hogy közben még jól is érezzük magunkat, s szemünkből időnként kicsordul a könny.

Kühne Kata
Tulajdonos, ügyvezető igazgató
Otthon Centrum Franchising Kft.
Biggeorge's Holding Igazgatósági Tag

***

Megszoktuk a gazdasági versenyt.Tudjuk, melyek azok a képességek, amelyek versenyelőnyt jelentenek. Ismerjük számszerűleg, ismerjük elméletileg, ismerjük rövidtávon ezeket a képességeket, de Tonk Emilre van szükségünk ahhoz, hogy a mindennapi csatáinkba, konfliktuskezelésünkbe, ezen ismeretek hosszútávon beépüljenek. Tonk Emil erőssége kettős: a legkeményebb alapkérdéseket fogalmazza meg, majd válaszaiba beépíti a könnyed humort, ami nagyszerű abból a szempontból, hogy éleslátásának „élét” azonnal tompítja, a mosoly erejével csillapítja beidegződéseink fájó hiányosságait.
A KÜRT gazdasági sikereihez szükséges Tonk Emil tudása.
Nagyon remélem, hogy versenytársaink nem így gondolkodnak.

dr. Kürti Sándor
Elnök
Kürt Zrt.

***

Egy kereskedelmi hálózat számára nem könnyű feladat az üzletei élén álló vezetők számára hiteles és a mai követelményeknek megfelelő tréninget szervezni. Tonk Emilre, "Vezetői készségfejlesztés" tréningek megtartásában bátran számíthattunk. Kivételes karizmatikus vezetői képességei, rendszerismerete, és nem utolsó sorban egy nagyon meggyőző önismereti érettség párosul a tréningjei hitelességéhez. A résztvevők visszajelzéseit összegyűjtve bebizonyosodott, hogy úgy képes átadni a szükséges ismereteket, hogy közben fel is ébreszti az igényeket a fejlődésre. Tréningjei érdekes, átgondolt tematikája lehetővé tette munkatársaink számára, hogy a mindennapokba átültethető gyakorlattal gazdagodjanak munkájuk során. A céges elvárásainkhoz és sajátosságainkhoz igazodva, rugalmasan alkalmazta azt a több évtizedes vezetői tapasztalatát, ami által erősítette mind az egyének és csoport motivációját is.

Ladányi Szilvia
Tréning koordinátor, tréner
Parfümerie Douglas Kft.

***

A Tonk Emil Üzleti Akadémiával társaságunk és a társaságunk által működtetett négycsillagos szuperior szálloda 2004. év óta műkodik együtt. Ezen időszak alatt Tonk Emil tanár úr több alkalommal tartott tréninget gyógyszállodánk alkalmazottai részére.  Ezek a tréningeink nagyon széleskörűek voltak, és mivel olyan széles a skála, csak néhány utalást tennénk: a szálloda managementjének vezetői tréningeket; vezetői technikák, problémamegoldás témakörben. Továbbá vendégtérben dolgozó kollégáink részére vendéggel történő kommunikáció, helyes viselkedés, vendégkapcsolatok témában, és folytathatnánk a széleskörű felsorolást. Tonk Emil tanár úr, egyike azon kiváló szakembereknek, akik nem csak megfelelő tényanyaggal, szakmai felkészültséggel és gyakorlattal rendelkeznek, hanem olyan előadói képességgel bírnak, amely a kurzusokat a szakmai anyag befogadása mellett hallgathatóvá és élvezhetővé is teszi. Mind az akadémiával mind Tonk Emil úrral személyesen együttműködve a Hotel Carbona Zrt. nagyon sokat nyert, a továbbiakban is fenntartjuk ezt az együttműködést és szélesíteni is kívánjuk. A nagyon jó tapasztalatok miatt mind az akadémiát, mind pedig személyesen az előadó tanár urat bármely cég és bármely szakmai társaság részére lelkiismeretesen ajánlani tudjuk.

Dr. Lukács Ferenc
Vezérigazgató
Hotel Carbona

***

Olyan mentorról és mesterről van szó, aki a szavak és dogmák helyett a tettek mezejére lépve a gyakorlatias és általa megtapasztalt dolgokról beszél, s mindezt humorral ötvözve páratlan érzés hallgatni. Minden egyes előadása, tréningje után az ember szembesül azzal, hogy mennyi érzés, kibontakozásra váró ötlet és kreatív terv kap komoly alapot a kivitelezésre. Én arra vágynék, ha el tudnánk indítani egy "emilizmus" vagy "tonkizmus" irányzatot, amely lehetne egy filozófiai vagy optimista embereket tömörítő "szervezet"...

Nagy Tamás
Ügyvezető igazgató
VIP Phone Group Kft.

***

Nézem a naptáramat, amely évtizedek óta a hét minden napján telis tele van tárgyalásokkal. Jó érzés, hogy a találkozások többsége számomra nem teher, mert szerencsésen alakuló életemet régóta úgy alakíthatom, hogy csak barátoknak, számomra is értékes embereknek adok lehetőséget a találkozásra, néhány hivatalból kényszerű tennivaló kivételével. Mégis kisimul a homlokom, ha látom, hogy ma Tonk Emil barátommal találkozom, esetleg az Ő előadását hallgathatom, vagy az írásait tervezem átolvasni. Tudom, hogy ezek a programok számomra vidám, könnyed perceket okoznak majd, ami különösen értékes a mai valóság ismeretében. Tudom azt is, hogy a mosolyok, a nevetés, a humor közepette, ezek a programok mindig nyújtanak nekem valami újat, hasznosat, olyan gondolatot, amely segíti megérteni és másokkal megértetni valamely gondolatsor lényegét. Számomra megtiszteltetés, hogy Emil is mindig talál néhány órát arra, hogy találkozhassunk, beszélgethessünk, ezzel is kifejezve, hogy barátságunk, egymás iránti tiszteletünk, a tudással szembeni alázatunk kölcsönös. Barátsággal

Grand Ph.D Palotás János

***

A véletlenszerűen kialakuló dolgozói közösségek az együttműködést tanulják. Ezt a tanulási folyamatot helyes irányba terelik, gyorsítják Tonk Emil előadásai, tréningjei. Eredményességét igazolja, hogy az időről-időre megújuló csapat folyamatosan jól teljesít.

Rákli Erzsébet
Mediátor Mérleg Könyvelő Iroda Kft.
egy kisvállalkozás, amely 9 munkatárssal végzi tevékenységét

***

Miért Tonk Emil? Vezetőtársaimmal együtt megalkottunk, és sikeresen beindítottunk egy országos egészségőrző hálózatot, aminek egyik kiemelt célkitűzése az, hogy lehetőséget kínáljunk a Magyarországon élő emberek számára a tisztességes úton történő magas jövedelmek elérésére és folyamatos biztosítására. A kezdeti évek lelkesedése után olyan tanításra volt szükségünk, ami garantálja a továbblépés lehetőségét, ami segíti a többezres tagságunkat másképpen, jobban gondolkozni, azért, hogy más és jobb eredményeket érjünk el a munkánk során. Fontos volt a marketing tanácsadónk hitelessége, tapasztalata, elfogadottsága. Azt akartam, hogy ne ötletelésre, divatos, értékes munka nélküli millió-milliárd-forintos ígérgetésekre épüljön a képzési rendszerünk, hanem valós, megalapozott tudásra. Számomra, mint országos vezető számára, lényeges, hogy együtt tudjunk gondolkozni, alkotni hosszú távon is, és a csapattársaink is értsék, kövessék az útmutatást. Örülök, hogy Tonk Emil személyében megtaláltam az említett feladatok minőségi elvégzésére alkalmas szakembert! Ajándékot is kapunk Emiltől rendszeresen: közvetlen, baráti légkör, jókedv, vidámság az előadások, tréningek alatt! Köszönettel:

Schmidt Ferenc
Vezető
Életfa Program

***

Tonk Emil előadásait hallgatni és könyveit olvasni több okból is egyedülálló élmény. Azok tartalma, az előadó/író személye, az ő magával ragadó, sokáig emlékezetes előadásmódja és írói nyelvezete egészen különleges. Ezért is érzem különösen megtisztelőnek azt a lehetőséget, hogy megoszthatom tapasztalataimat és véleményemet Tonk Emil munkásságát illetően.  Kijelenthetem, hogy nagy tisztelője vagyok. Egyrészt az Embernek - igen, így, nagybetűvel -, akit az elmúlt időszakban közelebbről is megismerhettem, és akitől közvetlenségének köszönhetően is sokat tanulhattam. A szakma szeretetét, a maximalizmust, a pontosságot és a korrektséget. Azt a munkabírást és elkötelezettséget, ahogy ő dolgozik. Mindig felkészült a hallgatóságból, akikhez szól. Előadásai amellett, hogy rendkívül színesek, humorral fűszerezettek, mély emberi bölcsességet és tapasztalatot tartalmaznak. Amit mond, olyan természetességgel mondja, hogy az emberben felmerül a gondolat, hogy ezt akár én is megfogalmazhattam volna. Ami egyedivé teszi, hogy nemcsak az a fontos és lényeges, amit mond, hanem az is, amilyen előrevivő gondolkodást indít meg a hallgatóságában. Könyvei szerves részét képezik a szakmai alapdokumentációknak. Olvasmányos, humorral teli kötelező irodalom, olyan alapigazságokkal, amelyek ebben a folyamatosan változó és fejlődő világban is értéket őriznek. Hallgassa Tonk Emilt, és olvassa a könyveit! Több lesz általuk Ön is!

Seregély Dóra
Vezérigazgató - helyettes
Arteus Capital Holding Zrt.

***

Tonk Emil kiváló és igen ritka mester embere szakmájának. Lehengerlő stílusa és technikai tudása, széles spektrumon helyt áll. Az ifjú kor képviselői éppúgy rajonganak érte, mint az idősebb korosztály. Tanítása kortalan és előadásai bármely stand up-ost lenyűgöznék. Folyton képes megújulni és nem elavult technikákat, hanem gyakorlatias és kézzel fogható segítséged ad előadásaiban. Ahhoz, hogy ennyi idő után is jó szakembernek tartsák a saját hazájában, azt gondolom hozzájárult őszinte személyisége, hozzáállása, becsületes és született tanítói vénája. Sokkal több ilyen forrásra lenne szüksége az embernek, ami hozzá segíti a valódi fejlődéshez.

Székely Adolf 
Alapító Elnök 
Gold Re Magna Zrt.

***

Tonk Emil? Az az őszes, bajuszos úr, aki mindig nyugalmat és jókedvet áraszt? Igen, Ő egy meghatározó alakja az üzleti kultúrának Magyarországon! Előbb hallgattam évekig a hangját hanganyagokon és olvastam a gyakorlatias, hasznos és szórakoztató könyveit, még mielőtt megismerhettem volna Őt személyesen! Tapasztalt vezetőként azt gondoltam, hogy a személyes képzésein már nem fogok sok újat hallani, mert már mindent ismerek tőle! Nagyon tévedtem! A lebilincselő, könnyed oktatásairól nem fáradtan, kifacsartan távoztak a munkatársaim, hanem feltöltődve, lelkesen, tettre készen! Ő az a tréner, aki nem elmondja, hogy mik a "legújabb" kutatások hogy, hogyan kellene csinálni, hogy jó legyen, hanem Ő átérzi, megérti a helyzetedet, hozzád szól és több évtizedes tapasztalatával segít neked!

Tassi Zsolt
Országos Igazgató
OVB Európa Pénzügyi Tanácsadója